Fill 4Fill 1Fill 1Combined ShapeGroupGroup 9codicon:mailcodicon:locationcodicon:call-incoming

Doğanın Hediyesi

İçerdiği organik ve inorganik maddeler vasıtasıyla insan sağlığına olumlu etkilere sahiptir. Kayısı yüksek miktarda şeker, protein, pektin, selüloz, vitaminler ve asitler içermektedir. Kayısı A ve C vitamini, potasyum, demir, folik asit ve lif yönünden çok zengindir. Kemik sağlığından ağız ve diş sağlığına, parlak bir cilde kadar tüm vücut için yararlı bir besindir. Vitamin ve lif açısından zengin olmasından dolayı kuru kayısı kalorisi düşük, tok tutucu, kilo verdirici harika bir besindir. Kuru kayısının atıştırmalık olarak ideal tüketim adedi yetişkin bireylerde günde 8 (ikişer üçer adet şeklinde ara öğünlerde alınması önerilmektedir) adettir. Bu miktar vücudun ihtiyaç duyduğu A, E ve C vitaminlerinin karşılanmasına yardımcı olacaktır.

 


Ayrıca kayısının sodyumca fakir, potasyumca zengin oluşu bazı özel diyetlerin düzenlenmesinde yardımcı olabilir. Sodyum ve potasyum, vücut sıvılarının ozmatik basıncı ve asit baz dengesi için gereklidir. Vücutta sodyum birikimi ödemlere yol açar. Potasyum yetersizliğinde ise glikojen yetersizliği görülür. Kayısı, sodyumca kısıtlanmış diyetlerde, mesela konjestif kalp yetmezliğinde, böbrek hastalıklarında, asit toplanması gereken hepatit sirozda ve uzun süre kartikosteroit tedavisi gören kişilerde kolaylıkla kullanılabilir. Firmamız Baktar Tarım olarak iç piyasa ve ihracat da kuru kayısı üretim, paketleme, satış ve ihracatını gerçekleştirmektedir.